Marathons

12 marathons in 12 provincies.

1. Noord-Holland

25 januari 2020

Een sfeervolle wintermarathon langs de Bosbaan van het Amsterdamse Bos. Je loopt rondjes van vijf kilometer rondom de roeibaan. Geniet van de idyllische schoonheid van het Amsterdamse Bos en de fantastische sfeer van het Sri Chinmoy Marathon Team, bekend van zijn jaarlijke ultralopen. Je kunt zowel de hele als de halve marathonafstand lopen.

2. Groningen

23 februari 2020

Een nieuwe marathon rondom het Hoornsemeer en langs het Paterswoldsemeer met veel zicht op het water. Over rustige wegen en fietspaden langs het meer, en een stukje Hoornsedijk en weer terug langs het Hoornsemeer naar de Hoornseplas.
De marathon bestaat uit 9 ronden van ca. 4,7 km, met extra aanloop vanaf de start.

3. Gelderland

15 maart 2020

Primair ontstaan als trainingsmarathon voor deelnemers aan de reis van ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’ naar de Two Oceans Marathon. Inmiddels ook druk bezocht door andere Two Oceans én Comrades-lopers. Maar zeker ook door andere marathon liefhebbers. Dit evenement biedt je een unieke beleving. Gemoedelijk, persoonlijk en gezellig. Dit wordt bijzonder door de deelnemers gewaardeerd. En dit gaan we absoluut vasthouden. De bier en braai na de finish zijn legendarisch!

4. Flevoland

26 april 2020

Door de maatregelen die worden genomen in verband met het corona virus kunnen er op dit moment geen georganiseerde marathons gelopen worden.
Team Jerommeke heeft er daarom voor gekozen om in april een eigen marathon in Flevoland te lopen, de Team Jerommeke Wellerwaard Marathon.

5. Friesland

23 mei 2020

Door de maatregelen die worden genomen in verband met het corona virus kunnen er op dit moment geen georganiseerde marathons gelopen worden.
Team Jerommeke loopt daarom een marathon in Friesland op het parcours van de Frysman, waar normaal gesproken dit jaar ook de triatleten weer hun lange triathlon zullen doen.

6. Overijssel

20 juni 2020

Op zaterdag 20 juni lopen we in Vollenhove de Kadoelen Marathon. Hier hebben we een parcours uitgezet van 10.5km met een aanloop van 100 meter, op deze manier komen we na 4 ronden op 42.2km uit.

7. Zuid-Holland

18 juli 2020

Op zaterdag 18 juli lopen we in Leiden de marathon van Zuid-Holland. Rond Polderpark Cronesteyn hebben we een parcours uitgezet.

8. Limburg

22 augustus 2020

Op zaterdag 22 augustus lopen we in Weert de marathon van Limburg.
In de omgeving van het Blauwe Meertje hebben we een parcours uitgezet.

9. Noord-Brabant

20 september 2020

Op 20 september organiseert Loopgroep Cranendonck een kwart en halve marathon in de prachtige natuurgebieden rond Cranendonck. Ons plan is om de halve marathon 2x te gaan lopen.

10. Zeeland

17 oktober 2020

Het eerste weekend van oktober staat Zeeland in het teken van de Kustmarathon Zeeland. 42195 meter klimmen en dalen langs de kust, afzien langs een bruisende Noordzeekust met de wind in de haren, opstuivend zand en zout op de lippen, fantastische vergezichten met lieflijke plattelandsdorpjes. Met andere woorden: de moeite meer dan waard.

Update: helaas gaat de kustmarathon vanwege het Covid-19 virus niet door, maar wij lopen deze op 17 oktober op eigen gelegenheid.

11. Utrecht

15 november 2020

Helaas, ook geen Ronde Venen Marathon. Daarom hebben we zelf weer een route gemaakt bij Wijk bij Duurstede/Cothen. Het toeval wil namelijk dat René Vernooij hier is opgegroeid. Zijn ouders wonen hier nog steeds.

De route die we gaan lopen.

De route loopt vanaf Vernooij residence naar Cothen en dan om en door Wijk bij Duurstede https://runnermaps.nl/route/195244

12. Drenthe

20 december 2020

In Drenthe lopen we de laatste marathon van onze challenge.
We gaan hier 2x de halve marathon van Dwingeloo doen, de Dwingelerveldloop.

Hierbij een linke naar het parcours: https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2503932