Marathons

Uncategorized

Filmpje MS Research

Na onze laatste marathon in Drenthe had Ruurd een verassing voor ons, een filmpje van MS Research waarin ambassadeur Wolter Kroes en een aantal medewerkers van MS Research ons toespreken.

Hier kun je ook alle foto’s vinden.

Uncategorized

Parcoursverkenning Drenthe

Met nog 2 weken voor de boeg leek het de mannen van Team Jerommeke een goed idee om het parcours voor de marathon van Drenthe te gaan verkennen. Er was voor gekozen om het parcours van de halve marathon van de Dwingelderveldloop op zondag 20 december 2x te gaan lopen.

We hadden afgesproken om niet te laat te gaan, zodat we nog iets aan de zondagmiddag zouden hebben. Dus 8 uur vertrek uit Emmeloord en dan 9 uur starten bij Zwembad ‘De Paasbergen’ in Dwingeloo.

Onderweg was het al genieten van het verschil in landschap tussen de Noordoostpolder en Drenthe. Er schoot zelfs vlak voor onze auto een ree over de weg, die zich bij 2 andere herten voegde die al aan de overkant waren.

Met de GPS route op de telefoon gingen we op pad en kwamen we er achter dat het wel verstandig was om de route te verkennen. Na ongeveer 5.5km moesten we linksaf, maar dat leek een onbegaanbaar pad dus dachten we ‘dit klopt niet, we moeten later linksaf’. Bleek het achteraf toch het juiste pad te zijn en liepen we iets meer dan 1km extra.

Onderweg schoten we een aantal foto’s van de mooie omgeving en hielden we de verrichtingen van Andrea Deelstra (vriendin van trainer Tjeerd Popkema en oud inwoonster van Dwingeloo) in de gaten die in Valencia de limiet voor de Olympische marathon aan het lopen was.

Na ruim 22km waren wij weer bij de auto en zagen we op onze telefoon de nieuwsberichten dat Andrea de limiet had gehaald en ook de 2 Nederlandse mannen haalden de limiet voor Tokio. Wat een topdag voor de Nederlandse ateliek.

Uncategorized

Kustmarathon Zeeland

‘De mooiste en zwaarste marathon van Nederland’
Dit vermeld de organisatie van deze marathon op hun website. Deze stond bij ons in de planning om te gaan lopen op 3 oktober, maar ook hier gooide het corona virus roet in het eten.

Maar deze wilden we eigenlijk wel lopen, juist omdat je de verhalen kent over hoe zwaar en mooi deze marathon moet zijn.

Dus onstond het idee om in het laatste weekend van de herfstvakantie met beide gezinnen richting Zeeland te trekken en dan op zaterdag 17 oktober de Kustmarathon te gaan lopen.

De route loopt van Burgh-Haamstede naar Zoutelande

Voor ons ideaal, omdat we dan in ieder geval verzorging onderweg hebben en ook wel gezellig om dit met ons gezin te kunnen delen. Voor hen is het inmiddels bijna gewoon geworden dat wij elke maand een dagje op pad zijn om ergens in Nederland die 42.195mtr te lopen.

Dus kom maar op met dat strand, de zee, de wind en al het moois wat Zeeland heeft te bieden. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in !

Uncategorized

Op naar Limburg

Na in juli de warme marathon in Leiden, Zuid-Holland te hebben gelopen, staat voor de maand augustus Limburg op ons programma.

Hiervoor doen we op zaterdag 22 augustus de stad Weert aan, waar we zelf een route hebben uitgezet rond het Blauwe Meertje.

Omdat het toch 2 uur rijden is, hebben we besloten om op vrijdagavond al richting Weert te vertrekken en daar te overnachten. Gezien het verwachte warme weer niet onverstandig, dit geeft ons namelijk de mogelijkheid om bv om 8 uur al te starten.

Uncategorized

Marathon update

Nu we op de helft van onze challenge zitten, blikken we vooruit naar wat nog komen gaat. Door de maatregelen ivm het Covid-19 virus, lopen we in juli en augustus een marathon die door ons zelf is bedacht.

In juli doen we de provincie Zuid-Holland aan en gaan daar in Leiden een parcours in het Polderpark Cronesteyn lopen.

In augustus staat de provincie Limburg op het programma. In Weert hebben we daar een parcours uitgezet rond het Blauwe Meertje. Gezien de reisafstand naar Weert hebben we gekozen om daar vrijdagavond al naar toe te gaan en daar te overnachten.

En dan resten nog de maanden september t/m december. Hiervoor staan vooralsnog regulieren marathons gepland en wij hopen dat deze ook door kunnen gaan. Dit zal natuurlijk afhangen van de situatie rond Covid-19 op dat moment. Gaat het goed, dan zal er wellicht meer mogelijk zijn. Maar gaat het weer slechter, dan zijn we misschien genoodzaakt om ook deze marathons op onze eigen manier te doen.

Maar, komt tijd komt raad. We gaan zien wat de komende maanden ons brengt. We hebben er zin en willen al onze donateurs, sponsors en supporters bedanken voor hun steun.

En vergeet niet, doneren kan nog steeds.

Uncategorized

Team Jerommeke gaat door

De dag voor onze marathon in Gelderland was ook bekend geworden dat onze marathon voor april, de Enschede Marathon niet door zou gaan wegens de maatregelen omtrent het corona virus.

Wat gaan we doen, dat vroegen wij ons zelf af.
Na wat wikken en wegen hebben we besloten om onze challenge toch door te zetten en te hopen dat we vanaf juli weer aan reguliere marathons mee kunnen doen.

Voor nu hebben we besloten om de marathons in april, mei en juni op eigen gelegenheid te doen. Concreet betekent dit, dat we zelf een route uitzetten die overeen komt met een marathon afstand.

De eerste provincie waar we dit gaan doen is Flevoland in april. Dit doen we dicht bij huis, hier gaan we namelijk de Team Jerommeke Wellerwaard Marathon doen. Met 5 rondjes van 8.44km komen we precies op het gewenste aantal kilometers uit.

En in mei en juni? Dat zien we nog wel.

Iedereen nogmaals bedankt voor de support en blijf gezond.