Parcoursverkenning Drenthe

Met nog 2 weken voor de boeg leek het de mannen van Team Jerommeke een goed idee om het parcours voor de marathon van Drenthe te gaan verkennen. Er was voor gekozen om het parcours van de halve marathon van de Dwingelderveldloop op zondag 20 december 2x te gaan lopen.

We hadden afgesproken om niet te laat te gaan, zodat we nog iets aan de zondagmiddag zouden hebben. Dus 8 uur vertrek uit Emmeloord en dan 9 uur starten bij Zwembad ‘De Paasbergen’ in Dwingeloo.

Onderweg was het al genieten van het verschil in landschap tussen de Noordoostpolder en Drenthe. Er schoot zelfs vlak voor onze auto een ree over de weg, die zich bij 2 andere herten voegde die al aan de overkant waren.

Met de GPS route op de telefoon gingen we op pad en kwamen we er achter dat het wel verstandig was om de route te verkennen. Na ongeveer 5.5km moesten we linksaf, maar dat leek een onbegaanbaar pad dus dachten we ‘dit klopt niet, we moeten later linksaf’. Bleek het achteraf toch het juiste pad te zijn en liepen we iets meer dan 1km extra.

Onderweg schoten we een aantal foto’s van de mooie omgeving en hielden we de verrichtingen van Andrea Deelstra (vriendin van trainer Tjeerd Popkema en oud inwoonster van Dwingeloo) in de gaten die in Valencia de limiet voor de Olympische marathon aan het lopen was.

Na ruim 22km waren wij weer bij de auto en zagen we op onze telefoon de nieuwsberichten dat Andrea de limiet had gehaald en ook de 2 Nederlandse mannen haalden de limiet voor Tokio. Wat een topdag voor de Nederlandse ateliek.

3 REACTIES
 • Leo

  Hallo team Jerommeke,
  Het afgelopen jaar heb ik jullie een beetje gevolgd. Kan ook makkelijk, ant jullie hebben het met jullie actie goed voor elkaar!
  Wat mooi dat jullie dit initiatief hebben genomen. Een kreatieve manier om een jaar lang dit onder de aandacht te houden. Daarbij leveren jullie nog eens een heel sportieve prestatie waar je trots op kunt zijn.
  Wie kan dat nu zeggen dat hij of zij 12 marathons loopt in een jaar.
  Daar moet je gezond voor zijn en dat is niet voor iedereen weggelegd.
  Jullie maken een mooi gebaar.
  Heel veel succes met jullie laatste marathon.
  Groet Leo (van Goedlopend, runningtherapeut)

  1. Berend Schotanus

   Beste Leo,

   Dank je wel voor deze mooie woorden.
   We gaan er zondag de 20e voor.
   De 12e en de laatste van een bewogen jaar.

   Mvg,
   Team Jerommeke

 • Jannes de Vries

  Dag Berend en Rene, bij deze wil ik jullie heel veel succes en plezier wensen met deze laatste marathon voor MS. Ik vind het werkelijk een topprestatie: 12 marathons in 1 jaar!! Ongelofelijk!! 1 Marathon red ik (nog?) niet eens. Ik was graag (een gedeelte) met jullie meegelopen komende zondag maar zit met rugklachten thuis. Nogmaals veel plezier en succes a.s. zondag in Drenthe met dit buitengewoon goed doel!
  Groet, Jannes de Vries.

Reacties zijn gesloten.