Ciara gooit roet in het eten

Zondag 9 februari, de mannen van Team Jerommeke en gastloper Edwin Schroteboer zitten ’s ochtends aan hun marathon ontbijt en bereiden zich mentaal voor op de dag die gaat komen, het lopen van de Two Rivers Marathon in Zaltbommel.

Om 7:23 uur verschijnt op de Facebook pagina van de organisatie een bericht, ‘Cancelled’. De marathon is afgelast, de storm genaamd Ciara komt eerder dan verwacht al op windkracht 6/7. Het is onverantwoord voor zowel de lopers als de vrijwilligers.

Eerst overheerst er teleurstelling, maar daarna gaat de knop om. Voor de organisatie is dit ook een klap, een heel jaar leven ze naar de wedstrijddag toe en dan moet je deze moeilijke beslissing nemen.

Als snel gaan de mannen van Team Jerommeke op zoek naar een alternatieve invulling van hun challenge. Er zal elke maand een marathon gelopen worden in een andere provincie. Voor 8 uur is er een alternatief voor februari, de 23e kan er een marathon in de provincie Groningen gelopen worden en op 9 mei een trailrun in de provincie Gelderland.

De mannen vullen de zondag alsnog sportief in, stukje fietsen, zwemmen, kracht training en de plaatselijke bosbaanloop die wel doorgaat.

En dag erop nog goed nieuws van de Two Rivers Marathon organisatie. Een donatie van 100 euro voor ons goede doel, MS Research. Volgend jaar als tegenprestatie deze mooie marathon alsnog maar gaan lopen. Als de weergoden ons tenminste goed gezind zijn.